Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Νεανική Επιχειρηματικότητα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ»
Το Πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» - (ΕΠΑΝ ΙΙ) και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2, ο οποίος επιδιώκει την δημιουργία και επέκταση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, ως ισχυρής και ικανής συνθήκης για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας, με ποιότητα και με περιβαλλοντική ευαισθησία.
Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης (ΕΦΔ) για την αξιολόγηση, διαχείριση και τη παρακολούθηση υλοποίησής του προγράμματος είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Μικρών – Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε).
Προϋποθέσεις συμμετοχής
1. Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν Νέοι και Νέες, οι οποίοι:
• Γεννήθηκαν από το 1970 μέχρι και το 1991.
• Είναι άνεργοι, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1.1.2008 μέχρι και την προδημοσίευση του προγράμματος.

Δεν θεωρείται ότι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, για τις ανάγκες του προγράμματος, οι επιτηδευματίες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και δηλώνουν τα εισοδήματα τους στην κατηγορία ελεύθερα επαγγέλματα (έντυπο φορολογίας Ε3), καθώς επίσης και όσοι δηλώνουν εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες που φορολογούνται αποκλειστικά με βάση το αντικειμενικό σύστημα.

2. Στο πρόγραμμα εντάσσεται το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του τομέα της μεταποίησης, του εμπορίου, των υπηρεσιών, του τουρισμού και της ανακύκλωσης – περιορισμού της ρύπανσης, ΕΚΤΟΣ των περιπτώσεων που ρητά αναφέρονται ότι εξαιρούνται στο Παράρτημα του Κανονισμού.
Εξαιρούνται επίσης, και συνεπώς είναι μη επιλέξιμες, επιχειρήσεις που αναπτύσσονται ή δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο σύμβασης franchising.

3. Στο πρόγραμμα εντάσσονται επιχειρήσεις με νομική μορφή που θα πρέπει να είναι ατομική επιχείρηση ή εταιρεία (Ομόρρυθμη, Ετερόρρυθμη, ΕΠΕ ή Ανώνυμη ή Συνεταιρισμός), η οποία θα συσταθεί μετά την ημερομηνία προδημοσίευσης του προγράμματος (4/3/09).

4. Επιλέξιμα εταιρικά σχήματα είναι εκείνα στα οποία:
• Στα κεφάλαια τους συμμετέχουν Νέοι / Νέες με ποσοστό τουλάχιστον 75%
• Η διαχείριση της εταιρείας ασκείται αποκλειστικά από τους Νέους-Νέες κατά τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού.

5. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή νομικών προσώπων ως μετόχων / εταίρων.

Όρια προϋπολογισμών και Ποσοστό Χρηματοδότησης
Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τα όρια του προϋπολογισμού των προτάσεων σε ΕΥΡΩ (μη περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α.), καθώς επίσης και το ποσοστό της Δημόσιας Χρηματοδότησης.

Ανώτατο όριο συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της πρότασης Κατώτατο όριο συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της πρότασης Ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης επί του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού της πρότασης


200.000€
για τις επιχειρήσεις του τομέα μεταποίησης και του τομέα
Ανακύκλωσης και περιορισμού της ρύπανσης € 30.000
50% γενικά

60% σε νησιά κάτω των 5.000 κατοίκων (απογραφή 2001) και πυρόπληκτες περιοχές
100.000€
για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και τουρισμού
€ 30.000
50% γενικά

60% σε νησιά κάτω των 5.000 κατοίκων (απογραφή 2001) και πυρόπληκτες περιοχές
80.000€
για τις εμπορικές επιχειρήσεις € 30.000
50% γενικά

60% σε νησιά κάτω των 5.000 κατοίκων (απογραφή 2001) και πυρόπληκτες περιοχές

Επιλέξιμες Δαπάνες
Ως επιλέξιμες θεωρούνται οι παρακάτω δαπάνες ανά κατηγορία:

Περιγραφή Επιλέξιμων Δαπανών
1 Πάγια (Εξοπλισμός , ειδικές εγκαταστάσεις κ.α)
1.1 Εξοπλισμός
Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει το κόστος για την αγορά καινούργιου εξοπλισμού, απαραίτητου για την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας:
• Παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων, υπηρεσιών και εμπορευμάτων.
• Μηχανοργάνωσης και αυτοματοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας.
• Ποιοτικού ελέγχου.
• Εξοπλισμός διακίνησης υλικών και προϊόντων εντός του ευρύτερου χώρου άσκησης δραστηριότητας (όπως γερανογέφυρες, ανυψωτικά μηχανήματα, καρότσια κ.λπ.).
• Μεταφορικά μέσα επαγγελματικής ή μικτής χρήσης για τη διακίνηση υλών, υλικών, προϊόντων και εμπορευμάτων.
• Εξοπλισμός περιορισμού της ρύπανσης και εξοικονόμησης πρώτων υλών. (Συστήματα επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων, αντιμετώπισης ηχορύπανσης, επεξεργασίας υγρών αποβλήτων).
• Έπιπλα και σκεύη (γραφεία, καρέκλες και πάγκοι εργασίας).
• Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (H/W) καθώς και λογισμικό (S/W) που σχετίζονται άμεσα με τις λειτουργικές διαδικασίες της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων της ηλεκτρονικής προβολής και προώθησης.
• Ηλεκτρονικός εξοπλισμός γραφείου και περιφερειακές συσκευές (fax, φωτοτυπικά μηχανήματα, τηλεφωνικά κέντρα και τηλεφωνικές συσκευές, εκτυπωτές, scanners, και άλλα περιφερειακά υπολογιστών).
• Δαπάνες για την κατασκευή εκθετηρίου των προϊόντων στο χώρο της επιχείρησης (βιτρίνες, πάγκοι και ράφια).
• Δαπάνες για τον εξοπλισμό αποθήκης (πάγκοι, ράφια, ντέξιον κλπ.).
• Δαπάνες μεταφοράς, εγκατάστασης και έναρξης λειτουργίας του παραπάνω εξοπλισμού.

1.2 Ειδικές Εγκαταστάσεις
Στην κατηγορία αυτή οι δαπάνες αφορούν:
• Εγκαταστάσεις πεπιεσμένου αέρα και εγκαταστάσεις αποθηκευτικών χώρων (ψυγεία, συντήρηση, ξήρανση).
• Άλλες ειδικές εγκαταστάσεις που είναι αναγκαίες για την λειτουργία της επιχείρησης (π.χ. χλοοτάπητας αθλητικής εγκατάστασης).
• Εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, συμπαραγωγής ενέργειας και παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
2 Κτιριακά & Διαμόρφωση Χώρων
Η κατηγορία δαπανών αφορά:
• Διαμόρφωση-διαρρύθμιση χώρων εργασίας όπως κατασκευή χωρισμάτων, επιχρίσματα, βαψίματα, και γενικά βελτιώσεις ήδη υπαρχουσών κτιριακών εγκαταστάσεων για τη χρησιμοποίησή τους στην προτεινόμενη επένδυση.
• Κατασκευή ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεων πυρασφάλειας, κλιματισμού, εξαερισμού και συστημάτων ασφαλείας, καθώς και μικρής έκτασης βοηθητικές εγκαταστάσεις όπως στέγαστρα και χώροι υγιεινής.
• Δαπάνες εξοικονόμησης ενέργειας ή/και περιορισμού της ρύπανσης
• Μεταφορά και εγκατάσταση των παραπάνω.
Στην κατηγορία αυτή υποχρεωτικά περιλαμβάνονται δαπάνες για την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.
3 Προβολή-Προώθηση, Άλλες Δαπάνες, Υπηρεσίες Συμβούλων
3.1 Προβολή – Προώθηση
Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει τις δαπάνες:
• Συμμετοχής σε εκθέσεις (κόστος ενοικίασης και διαμόρφωσης περιπτέρων, δαπάνες ταξιδιών).
• Διαφημιστικής καταχώρησης σε ημερήσιες ή οικονομικές εφημερίδες εθνικής ή τοπικής εμβέλειας ή κλαδικά και ειδικά/ εξειδικευμένα για το αντικείμενο περιοδικά
• Δημιουργίας λογότυπου.
• Σχεδιασμού και εκτύπωσης διαφημιστικών εντύπων.
• Σχεδιασμός ιστοσελίδων για την προβολή της επιχείρησης στο διαδίκτυο (Internet).
• Δημιουργίας εφαρμογών πολυμέσων (CD-ROM).
• Επιγραφές στην πρόσοψη του κτιρίου της επιχείρησης.
3.2 Άλλες δαπάνες
• Μεταφορά τεχνογνωσίας/τεχνολογίας
• Δαπάνες για την απόκτηση πατέντας ή/ και πιστοποιητικών βιομηχανικής ή πνευματικής ιδιοκτησίας
• Πιστοποίηση προϊόντων ή/και υπηρεσιών
3.3 Υπηρεσίες Συμβούλων
Στην κατηγορία αυτή, οι δαπάνες αφορούν αποκλειστικά μόνο τα παρακάτω:
• Τεχνική βοήθεια (επίβλεψη υλοποίησης του έργου, σύνταξη φακέλου υποβολής, έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας).
• Δαπάνες ίδρυσης και αρχικής οργάνωσης της επιχείρησης (νομικού, οικονομικού, φοροτεχνικού και τεχνικού Περιεχομένου).

Επιπλέον διευκρινίζεται ότι:
• Δεν περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. σε οποιαδήποτε κατηγορία δαπανών, καθώς δεν θεωρείται επιλέξιμη δαπάνη, εκτός των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων οι οποίες δεν εμπίπτουν σε καθεστώς ΦΠΑ.
• Δεν θεωρείται επιλέξιμη οποιαδήποτε δαπάνη που πραγματοποιήθηκε πριν από την ημερομηνία προδημοσίευσης του προγράμματος.
• Η έναρξη υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου μπορεί να γίνεται μετά την ημερομηνία προδημοσίευσης του προγράμματος.
• Η πραγματοποίηση δαπανών πριν την έκδοση της εγκριτικής απόφασης, γίνεται με αποκλειστική ευθύνη της επιχείρησης και δεν δεσμεύει τη Διοικητική απόφαση σχετικά με την έγκριση του σχεδίου.
• Ο εξοπλισμός που προμηθεύεται η επιχείρηση στο πλαίσιο του προγράμματος πρέπει να είναι καινούργιος (πρέπει να ζητούνται βεβαιώσεις ότι είναι καινούργιος από τους προμηθευτές), συνιστάται δε να είναι (όπου είναι εφικτό) και ενεργειακά αποδοτικός.

Υποβολή Προτάσεων
Η πρόταση υποβάλλεται ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου) μετά από τις 15/06/2009 και μέχρι 30/06/2009 σε ηλεκτρονική διεύθυνση που θα ανακοινωθεί από την ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε..

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι
ΜΗ ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΜΕΡΟΣ Ι
Στο πλαίσιο του Προγράμματος χορηγούνται σε επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς, ΕΚΤΟΣ από:

α) τις ενισχύσεις προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, που εμπίπτουν στον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 104/2000 του Συμβουλίου (1)·
β) τις ενισχύσεις προς επιχειρήσεις που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων, όπως απαριθμούνται στο παράρτημα I της συνθήκης·
γ) ενισχύσεις προς επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων, όπως απαριθμούνται στο παράρτημα I της συνθήκης, στις ακόλουθες περιπτώσεις:
i) όταν το ποσό της ενίσχυσης καθορίζεται με βάση την τιμή ή την ποσότητα τέτοιων προϊόντων που πωλούνται από πρωτογενείς παραγωγούς ή διατίθενται στην αγορά από τις οικείες επιχειρήσεις·
ii) όταν η ενίσχυση συνοδεύεται από την υποχρέωση απόδοσής της εν μέρει ή εξ ολοκλήρου σε πρωτογενείς παραγωγούς·
δ) ενισχύσεις για δραστηριότητες που σχετίζονται με εξαγωγές προς τρίτες χώρες ή προς κράτη μέλη, ιδίως δε ενισχύσεις που συνδέονται άμεσα με τις εξαγόμενες ποσότητες, με τη δημιουργία και λειτουργία δικτύου διανομής ή με άλλες τρέχουσες δαπάνες που σχετίζονται με εξαγωγική δραστηριότητα·
ε) ενισχύσεις για τις οποίες τίθεται ως όρος η χρήση εγχώριων αγαθών αντίτων εισαγόμενων·
στ) τις ενισχύσεις προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του άνθρακα κατά την έννοια του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1407/2002·
ζ) τις ενισχύσεις για την απόκτηση οχημάτων οδικών εμπορευματικών μεταφορών οι οποίες χορηγούνται σε επιχειρήσεις που εκτελούν οδικές εμπορευματικές μεταφορές για λογαριασμό τρίτων·
η) τις ενισχύσεις που χορηγούνται σε προβληματικές επιχειρήσεις.

2. Για τους σκοπούς του παρόντος κανονισμού νοούνται ως:

α) «γεωργικά προϊόντα» τα προϊόντα που απαριθμούνται στο Παράρτημα I της συνθήκης ΕΚ (που παρατίθεται παρακάτω), με εξαίρεση τα προϊόντα αλιείας·
β) «μεταποίηση γεωργικών προϊόντων» κάθε πράξη επί γεωργικού προϊόντος από την οποία προκύπτει ένα επίσης γεωργικό προϊόν, με εξαίρεση τις εργασίες εντός της γεωργικής εκμετάλλευσης που είναι απαραίτητες για την προετοιμασία ενός προϊόντος ζωικής ή φυτικής προέλευσης για την πρώτη του πώληση·
γ) «εμπορία γεωργικών προϊόντων» η κατοχή ή έκθεση με σκοπό την πώληση, την προσφορά προς πώληση, την παράδοση ή οποιονδήποτε άλλον τρόπο διάθεσης στην αγορά, με εξαίρεση την πρώτη πώληση από μέρους πρωτογενούς παραγωγού σε μεταπωλητές ή μεταποιητικές επιχειρήσεις και κάθε δραστηριότητα η οποία προετοιμάζει το προϊόν για μια τέτοια πρώτη πώληση· η πώληση από μέρους πρωτογενούς παραγωγού προς τελικούς καταναλωτές λογίζεται ως εμπορία αν πραγματοποιείται σε χωριστό και ειδικό για τον σκοπό αυτό χώρο.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι της
προβλεπόµενος στο άρθρο 32 της συνθήκης


(1)
Κλάση της ονοματολογίας των Βρυξελλών (2)
Περιγραφή Εμπορευμάτων

Κεφάλαιο 1 Ζώα ζώντα
Κεφάλαιο 2 Κρέατα και βρώσιµα παραπροϊόντα σφαγίων
Κεφάλαιο 3 Ιχθείς, µαλακόστρακα και µαλάκια
Κεφάλαιο 4 Γάλα και προϊόντα γαλακτοκοµίας. Ωά πτηνών. Μέλι φυσικόν
Κεφάλαιο 5
05.04 Έντερα, κύστεις και στόµαχοι ζώων, ολόκληρα ή εις τεµάχια, πλην των εξ ιχθύων τοιούτων
05.15 Προϊόντα ζωικής προελεύσεως, µη αλλαχού κατονοµαζόµενα ή περιλαµβανόµενα. Μη ζώντα ζώα των κεφαλαίων 1 και 3, ακατάλληλα διά την ανθρώπινη κατανάλωση
Κεφάλαιο 6 Φυτά ζώντα και προϊόντα ανθοκοµίας
Κεφάλαιο 7 Λαχανικά, φυτά, ρίζαι και κόνδυλοι, άπαντα εδώδιµα
Κεφάλαιο 8 Καρποί και οπώραι εδώδιµοι. Φλοιοί εσπεριδοειδών και πεπόνων
Κεφάλαιο 9 Καφές, τέισν και αρτύµατα (µπαχαρικά), εξαιρέσει του µατέ (κλάσις 09.03)
Κεφάλαιο 10 ∆ηµητριακά
Κεφάλαιο 11 Προϊόντα αλευροποιίας, βύνη, άµυλα, γλουτένη, ινουλίνη
Κεφάλαιο 12 Σπέρµατα και καρποί ελαιώδας. Σπέρµατα, σπόροι σποράς και διάφοροι καρποί Βιοµηχανικά και φαρµακευτικά φυτά. Αχυρα και χορτονοµαί
Κεφάλαιο 13
εχ13.03 Πηκτίνη
Κεφάλαιο 15
15.01 Λίπος χοίρειον υπό την ονοµασιαν «Saindoux» και λοιπά χοίρεια λίπη, λαµβανόµενα διά πιέσεως ή τήξεως. Λίπη πουλερικών λαµβανόµενα διά πιέσεως ή τήξεως
15.02 Λίπη βοοαδών, προβατοαδών και αιγοειδών, ακατέργαστα ή τετηγµένα, περιλαµβανοµένων και των λιπών των λεγοµένων πρώτης εκθλίψεως
15.03 Στεατίνη, ελαιοστεατίνη, έλαιον του υπό την ονοµασία «Saindoux» χοιρείου λίπους και ελαι-οµαργαρίνη, άνευ προσθήκης γαλακτοµατοποιών ουσιών, άνευ αναµείξεως ή παρασκευής τινός
15.04 Λίπη και έλαια ιχθύων και θαλασσίων θηλαστικών, έστω και εξηυγενισµένα
15.07 Έλαια φυσικά µόνιµα, ρευστά ή αλοιφώδη, ακαθάριστα κεκαθαρµένα ή εξηυγενισµένα
15.12 Έλαια και λίπη ζωικά ή φυτικά υδρογονωµένα, έστω και εξηυγενισµένα, αλλ' ουχί περαιτέρω επεξεργασµένα
15.13 Μαργαρίνη, αποµίµησις χοιρείου λίπους (Simili Saindoux) και έτερα βρώσιµα λίπη παρεσκευα-σµένα
15.17 Υπολείµµατα προκύπτοντα εκ της επεξεργασίας των λιπαρών ουσιών ή των ζωικών ή φυτικών κηρών
Κεφάλαιο 16 Παρασκευάσµατα κρεάτων, ιχθύων, µαλακοστράκων και µαλακίων
Κεφάλαιο 17
17.01 Σάκχαρις τεύτλων και σακχαροκαλάµου, εις στερεάν κατάσταοτν
17.02 Έτερα σάκχαρα, σιρόπια. Υποκατάστατα του µέλιτος, έστω και µεµαγµένα µετά φυσικού µέλιτος. Σάκχαρα και µελάσσαι κεκαυµέναι
17.03 Μελάσσαι, έστω και αποχρωµατισµένοι
17.05 (*) Σάκχαρα, σιρόπια και µελάσσαι, άπαντα αρωµατισµένα ή τεχνικώς κεχρωσµένα (περιλαµβανοµένης και της δια βανΐλλης ή βανίλλίνης αρωµατισµένης σακχάρεως), εξαιρουµένων των χυµών οπωρών µετά προσθήκης σακχάρεως εις πάσαν αναλογίαν
Κεφάλαιο 18
18.01 Κακάον εις βαλάνους και θραύσµατα βαλάνων, ακατέργαστα ή πεφρυγµένα
18.02 Κελύφη, φλοιοί, µεµβράναι και απορρίµµατα κακάου
Κεφάλαιο 20 Παρασκευάσµατα οσπρίων, λαχανικών, οπωρών και ετέρων φυτών ή µερών φυτών
Κεφάλαιο 22
22.04 Γλεύκος σταφυλών, µερικώς ζυµωθέν, έστω και αν η ζύµωσις ανεστάλη καθ1 οιονδήποτε έτερον τρόπον, εξαιρέσει της διά προσθήκης οινοπνεύµατος
22.05 Οίνοι εκ νωπών σταφυλών. Γλεύκος εκ νωπών σταφυλών, ούτινος η ζύµωσις ανεστάλη τη προ-σθήκη οινοπνεύµατος (περιλαµβανοµένων και των µιστελίων)
22.07 Μηλίτης, απίτης, υδρόµελι και έτερα ποτά προερχόµενα εκ ζυµώσεως

Εχ22.08(*)
εχ22.09(*) Αιθυλική αλκοόλη, µετουσιωµένη ή µη, οιουδήποτε αλκοολοµετρικού τίτλου, λαµβανόµενη από γεωργικά προϊόντα περιλαµβανόµενα στο παράρτηµα Ι της συνθήκης, εξαιρουµένων των αποσταγµάτων, ηδύποτων και ετέρων οινοπνευµατωδών ποτών, συνθέτων αλκοολούχων παρασκευα-σµάτων (καλουµένων συµπεπυκνωµένων εκχυλισµάτων) δια την παρασκευή ποτών
εχ 22.10 (*) Όξος εδώδιµον και υποκατάστατα αυτού εδώδιµα
Κεφάλαιο 23 Υπολείµµατα και απορρίµµατα των βιοµηχανιών ειδών διατροφής. Τροφοί παρεσκευασµέναι δια ζώα
Κεφάλαιο 24
24.01 Καπνός ακατέργαστος ή µη βιοµηχανοποιηµένος. Απορρίµµατα καπνού
Κεφάλαιο 45
45.01 Φελλός, φυσικός ακατέργαστος και απορρίµµατα φελλού. Φελλός ας θραύσµατα, κόκκους ή κόνιν
Κεφάλαιο 54
54.01 Λΐνον, ακατέργαστον, µουσκευµένον, αποφλοιωµένον, κτενισµένον ή άλλως πως κατειργασµένον, µη όµως νηµατοποιηµένον. Στυπία και απορρίµµατα (περιλαµβανοµένου και του εκ της ξάνσεως νηµάτων, υφασµάτων ή ρακών προερχοµένου λίνου)
Κεφάλαιο 57
57.01 Κάνναβις, (Cannabis, sativa) ακατέργαστος, µουσκευµένη, αποφλοιωµένη, χτενισµένη ή άλλως κατειργασµένη, αλλά µη νηµατοποιηµένη. Στυπία και απορρίµµατα καννάβεως (περιλαµβανοµένων και των προερχοµένων εκ της ξάνσεως νηµάτων, υφασµάτων ή ρακών)


(*) Κλάση που προστέθηκε από το άρθρο (ΕΕ 7 της 30.1.1961, σ. 71/61).
1 του κανονισµού αριθ. 7α του Συµβουλίου της Ευρωπαϊκής Οικονοµικής Κοινότητας, της 18ης ∆εκεµβρίου 1959



ΜΕΡΟΣ ΙΙ
Εξαιρούνται, ανεξάρτητα από κωδικό δραστηριότητας:

1) Από τον κλάδο της μεταποίησης εξαιρούνται και δεν δύνανται να υποβάλλουν αίτηση:
i) οι δραστηριότητες του τομέα της χαλυβουργίας όπως αυτός προσδιορίζεται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β΄ του νέου Πολυτομεακού Πλαισίου για τις Περιφερειακές Ενισχύσεις προς μεγάλα επενδυτικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ii) οι δραστηριότητες ναυπηγικών εργασιών όπως αυτές προσδιορίζονται στο πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις στη ναυπηγική βιομηχανία (2003/C317/06),
iii) οι δραστηριότητες του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως αυτός προσδιορίζεται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ΄ του νέου Πολυτομεακού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και
iv) οι δραστηριότητες του τομέα των συνθετικών ινών όπως αυτός προσδιορίζεται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ΄ του νέου Πολυτομεακού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2) Επαγγέλματα που απαιτούν την ύπαρξη κενής θέσης (π.χ. συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές κλπ.) και συνεπώς η δημιουργία επιχείρησης δεν εξαρτάται από την απόφαση και την πρωτοβουλία του ενδιαφερόμενου, που θα μπορούσε να ενισχυθεί με την παροχή της επιχορήγησης.
3) Επαγγέλματα και επιχειρήσεις παροχής ασφαλιστικών, τραπεζικών, χρηματοοικονομικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
4) Όσοι απασχοληθούν με την εκμετάλλευση επιβατικού δημοσίας χρήσεως (ΤΑΧΙ), λεωφορείου ή φορτηγού δημοσίας χρήσεως.
5) Επιχειρήσεις σχετιζόμενες με μεταφορές, ταχυμεταφορές, κατασκευές.
6) Όσοι δημιουργούν εποχικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις αποκλειστικά χωματουργικών εργασιών, καντίνες, εστιατόρια, περίπτερα, φαρμακεία, επιχειρήσεις που λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο τις βραδινές ώρες (10 μ.μ. – 6 π.μ.), καθώς και επιχειρήσεις που παρέχουν ψυχαγωγικές υπηρεσίες μαζικού χαρακτήρα (νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, αναψυκτήρια, Internet – Café κ.ά.), τυχερά, ψυχαγωγικά ή ηλεκτρονικά παιχνίδια, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, λαχείων και συναφή αυτών.
7) Πλανόδιες επιχειρήσεις.
8) Επιχειρήσεις σχετιζόμενες με δραστηριότητες πλυντηρίων αυτοκινήτων.
9) Επιχειρήσεις σχετιζόμενες με υπηρεσίες παραγωγής φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων.
10) Οι επιχειρήσεις εκείνες που έχουν σύνθετο αντικείμενο δραστηριότητας και το ένα εξ’ αυτών περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις.


ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ

Εξαιρούνται επίσης (μη – επιλέξιμες) οι εξειδικευμένες δραστηριότητες:


40.0 Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και ζεστού νερού.
45.0 Κατασκευές
55.30.1 Εστιατόρια
55.4 Μπαρ
55.40.10.02 Υπηρεσίες που παρέχονται από καφέ μπαρ
55.40.10.03 Υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο, με τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια
55.40.10.04 Υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο, χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια
55.40.10.05 Υπηρεσίες που παρέχονται από καφετέρια (Α' διακεκριμένης κατηγορίας και ανωτέρων)
55.40.10.06 Υπηρεσίες που παρέχονται από καφετέρια (κατηγοριών Α' και κατωτέρων)
55.40.10.07 Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ
55.40.10.08 Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης - καφωδείο
55.40.10.09 Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης - μπουάτ
55.40.10.10 Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης - ντισκοτέκ
55.40.10.11 Υπηρεσίες που παρέχονται από μπαρ ξενοδοχείων
55.40.10.12 Υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο
55.40.10.13 Υπηρεσίες που παρέχονται από χορευτικό κέντρο
555.1 Καντίνες
64.20.10.93 Υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης κοινού
64.20.15 Υπηρεσίες εξειδικευμένων επιχειρηματικών δικτύων
65.0, 66.0, 67.0 Ενδιάμεσοι Χρηματοπιστωτική Οργανισμοί
80.42.20.03 Υπηρεσίες καθηγητή
80.42.20.04 Υπηρεσίες καθηγητή αθλημάτων
80.42.20.05 Υπηρεσίες παράδοσης ιδιαίτερων μαθημάτων
80.42.20.03 Υπηρεσίες καθηγητή
80.42.20.04 Υπηρεσίες καθηγητή αθλημάτων
80.42.20.05 Υπηρεσίες παράδοσης ιδιαίτερων μαθημάτων
85.12 Δραστηριότητες άσκησης ιατρικού επαγγέλματος
85.13 Δραστηριότητες άσκησης οδοντιατρικού επαγγέλματος
852.0 Κτηνιατρικές δραστηριότητες
85.31.15.01 Υπηρεσίες αναμορφωτηρίων ανηλίκων
91.3 Δραστηριότητες άλλων οργανώσεων
91.31 Δραστηριότητες θρησκευτικών οργανώσεων
91.31.1 Θρησκευτικές υπηρεσίες
91.31.10 Θρησκευτικές υπηρεσίες
91.31.10.01 Υπηρεσίες διάδοσης της Βίβλου
91.31.10.02 Υπηρεσίες ιερών μονών
91.31.10.03 Υπηρεσίες ιερών ναών
913.2 Δραστηριότητες πολιτικών οργανώσεων
92.31.1 Παραγωγή έργων τέχνης
92.31.10 Παραγωγή έργων τέχνης
92.31.21.05 Υπηρεσίες χορωδίας
92.31.22 Παροχή υπηρεσιών από συγγραφείς, συνθέτες, γλύπτες, ψυχαγωγούς και άλλους μεμονωμένους καλλιτέχνες
92.31.22.01 Υπηρεσίες αγιογράφου
92.31.22.02 Υπηρεσίες αναστήλωσης έργων τέχνης
92.31.22.03 Υπηρεσίες γλύπτη
92.31.22.04 Υπηρεσίες εκτελεστή μουσικών έργων
92.31.22.05 Υπηρεσίες ενορχηστρωτή
92.31.22.06 Υπηρεσίες ζωγράφου
92.31.22.07 Υπηρεσίες ηθοποιού
92.31.22.09 Υπηρεσίες καλλιτέχνη κέντρων διασκέδασης
92.31.22.10 Υπηρεσίες καλλιτέχνη μίμου
92.31.22.11 Υπηρεσίες καλλιτέχνη παρουσιαστή
92.31.22.12 Υπηρεσίες κειμενογράφου
92.31.22.13 Υπηρεσίες μουσικοσυνθέτη
92.31.22.14 Υπηρεσίες μουσουργού
92.31.22.15 Υπηρεσίες ξυλογλύπτη
92.31.22.16 Υπηρεσίες σκηνοθέτη
92.31.22.17 Υπηρεσίες σκιτσογράφου
92.31.22.18 Υπηρεσίες συγγραφέα
92.31.22.19 Υπηρεσίες τοιχογραφίας
92.31.22.20 Υπηρεσίες τραγουδιστή
92.31.22.21 Υπηρεσίες χαράκτη
92.31.22.22 Υπηρεσίες χορευτή
92.31.22.23 Υπηρεσίες χορογράφου
92.31.22.24 Υπηρεσίες χορωδού
92.34.11 Υπηρεσίες τσίρκων
92.71 Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα
92.71.10.03 Υπηρεσίες καζίνο
92.71.10.04 Υπηρεσίες πλανόδιας διάθεσης λαχείων
930.2 Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και ινστιτούτων καλλονής
93.05.10.01 Αστρολογικές και πνευματιστικές υπηρεσίες
93.05.10.02 Υπηρεσίες αχθοφόρων
93.05.10.03 Υπηρεσίες γενεαλογικές
93.05.10.04 Υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων
93.05.10.05 Υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων
93.05.10.06 Υπηρεσίες ιερόδουλου
93.05.10.07 Υπηρεσίες προσωπικού οδηγού αυτοκινήτων
93.05.10.08 Υπηρεσίες συνοδού

1 σχόλιο:

Γεώργιος Ξυλάς είπε...

Σύνταξη και Υποβολή των Επενδυτικών σας Προτάσεων για ένταξη στα προγράμματα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας!

Οι επενδυτικές προτάσεις υποβάλλονται από 15/6/2009 - 30/6/2009.

Πληροφορίες και στο www.businessplan.sosblog.com